Razočaravajući derbi na Etihadu, nula u gradskom derbiju
Foto: EPA

Jedna od lošijih utakmica sezone

Razočaravajući derbi na Etihadu, nula u gradskom derbiju

Večeras su na Etihadu u okviru zaostale utakmice 26. kola Premier lige snage odmjerili gradski rivali Manchester City i Manchester United. Nakon razočaravajućih i loših 90 minuta, dvije ekipe su podijelile bodove odigravši 0:0.

Kada je u 9. minuti Aguero pogodio stativu, činilo se da nas čeka interesantna utakmica sa mnogo prilika, ali se na kraju ispostavilo da je bilo baš suprotno.

Imale su obje ekipe po nekoliko poluprilika u prvom poluvremenu. United je prijetio preko Mkhitaryana i Herrere, a City preko Aguera, ali se rezultat nije mijenjao.

Slična slika na terenu viđena je i u drugih 45 minuta. Manchester City je bio bolji rival, ali nije uspijevao doći do neke velike šanse, a najveća uzbuđenja viđena su u samom finišu utakmice.

Igrao se 83. minut kada je Fellaini postao prvi igrač na utakmici sa javnom opomenom, a Belgijanac je samo nekoliko sekundi nakon toga napravio veliku glupost i glavom udario Aguera, za šta mu je sudac Atkinson pokazao direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United se sa igračem manje branio do samog kraja utakmice i uspio je na kraju izvući bod, ali je zamalo ostao bez njega kada je u prvoj minuti nadoknade rezervista Gabriel Jesus glavom matirao De Geu. Međutim, pogodak je  opravdano poništen zbog ofsajda.

Na kraju, ovim bodom najzadovoljniji može biti Liverpool koji je ostao ispred dva manchesterska kluba. City je četvrti sa 65 bodova, a United peti sa 64 i ova dva rivala će do kraja sezone voditi veliku bitku za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi