Razigrani Monaco očitao lekciju Montpellieru

Gosti poveli i na kraju primili šest golova

Razigrani Monaco očitao lekciju Montpellieru

Prvi susret 10. kola francuske Ligue 1 donio je mnoštvo golova u okršaju između Monaca i Montpelliera. 

Monaco je na svom terenu očitao lekciju Montpellieru i doslovno se poigrao sa gostujućim timom, a konačan rezultat susreta glasio je 6:2. 

Na prvi gol se čekalo do devete minute. Radost navijačima Montpelliera je donio Boudebouz, ali minimalna prednost je na semaforu stajala do 36. minute. Nakon dosuđenog jedanaesterca siguran izvođač bio je Falcao koji je ujedno postavio konačnih 1:1 u prvom poluvremenu. 

Već u trećoj minuti nastavka Mbappe je pogodio za prednost Monaca koja je trajala do 61. minute, a stvari na početak je vratio Boudebouz golom s bijele tačke. U nastavku utakmice domaći tim je ubacio u brzinu više, Montpellier nije mogao ozbiljnije zaprijetiti i to je donijelo ploda u narednim minutama.

Prvo je u 64. minuti Jemerson pogodio za 3:2, da bi Germain, Lemar i Traore do kraja utakmice postigli još tri pogotka za ubjedljivu pobjedu Monaca.

Ovim trijumfom Monaco je zauzeo drugu poziciju na tabeli sa jednim bodom manje u odnosu na vodeću Nicu, dok je Montpellier na 15. mjestu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 10. kolo:

Monaco - Montpellier 6:2



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije