Ravanelli: Pjanić se trudi, ali nema kvalitet

Legenda Juventusa o našem igraču

Ravanelli: Pjanić se trudi, ali nema kvalitet

Naš reprezentativac Miralem Pjanić često se tokom ove sezone nalazi na udaru kritika navijača, ali i bivših fudbalera Juventusa.

Pjanić je prošlog ljeta stiga u redove Stare dame iz Rome za 32 miliona eura, te je većinom standardan u prvoj postavi Juventusa, ali bivši napadač ove ekipe Fabrizio Ravanelli smatra da Miralem nema kvalitet za Juve.

"Pjanić se trudi i to je sigurno, ali on nije taj koji pravi razliku na terenu. Juventus treba drugačijeg veznjaka, nekoga poput Matuidija. Čini mi se da naš klub ima nekoliko ponuda za Miralema i siguran sam da će Marotta i Nedved napraviti pravi posao. Mi trebamo vođu u veznom redu, a Pjanić nije taj", poručio je Ravanelli.

Pjanić je ove sezone odigrao 14 mečeva u Seriji A te je postigao pet golova uz šest asistencija. Osim toga, u Ligi šampiona je odigrao svih šest mečeva te je postigao jedan gol uz jednu asistenciju. Brojke definitivno idu u prilog Malom princu pa nije jasno zbog čega Ravanelli ima takvo mišljenje o njemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da su engleski mediji nedavno prenijeli da je Arsenal zainteresovan za Pjanića i da su pregovori već u toku, ali čini se da Miralem gotovo sigurno neće napustiti klub u januarskom prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi