Rat je počeo: Simeone odgovorio Barceloninim žalbama
Foto: EPA

Žale se na travnjak

Rat je počeo: Simeone odgovorio Barceloninim žalbama

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida večeras na domaćem terenu dočekuju Barcelonu u velikom derbiju osmog kola španske La Lige.

Madridski klub se početkom ove sezone preselio na svoj novi stadio Wanda Metropolitano koji zaista oduzima dah. Međutim, iz Barcelone su pronašli razlog da se žale na teren pred večerašnji meč jer smatraju da nije uređen prema pravilima.

Iz katalonskog kluba su poručili da trava na stadionu Atletico Madrida nije dovoljno pokošena, te da će to dosta otežati igru Barcelone. Nakon ovih navoda oglasio se i trener Atletico Madrida, Diego Simeone, koji je u svom stilu odgovorio Kataloncima.

"Nisam ja taj koji vodi računa o travnjaku. Kada me pozovete u svoju kuću koristim vaše posuđe, a kada ja vas pozovem vi koristite moje. Kada dođem kod vas ne biram posuđe koje želim već koje mi vi date. Zbog toga i u fudbalu jedan tim je domaći, a drugi gostujući i nema rasprave", rekao je Simeone, te komentarisao Barcinu igru ove sezone:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nova Barcelona? Pa, ovaj tim ima neke druge karakteristike, no vezni red je i dalje isti. Valverde je unio neke promjene, no to nije sad ništa spektakularno. Sigurno je da nas očekuje težak meč".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi