Rakitić: Za Eniquea bih se bacio s mosta

Hrvatski veznjak o svom treneru

Rakitić: Za Eniquea bih se bacio s mosta

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić u posljednjih mjesec dana nalazi se u nemilosti trenera Barcelone Luisa Enriquea.

Rakitić češće mečeve počinje sa klupe nego u prvoj postavi, što ranije nije bio slučaj jer je bio neizostavni čan prve postave. 

Mediji u Španiji zbog toga su smatrali da će Rakitić ovog januara promijeniti klub te su ga selili u Juventus i Mancheste United, ali Rakitić je u najnovijoj izjavi dokazao da nema namjeru promijeniti klub već ostati u Barceloni i slušati sve zapovjedi trenera ovog kluba.

"Za Enriquea bih se bacio s mosta, ako bi to tražio od mene, bez oklijevanja. On mi je pomogao jako puno otkad sam stigao u klub i pružio mi je samopouzdanje. Uostalom, on je i najzaslužniji što sam stigao u Barcelonu. Jednim osmijehom ili pogledom ti donese sigurnost koja ti je potrebna da nešto uradiš na pravi način", rekao je Rakitić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić je ove sezone odigrao 13 mečeva u La Ligi te je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. U Ligi šampiona odigrao je pet mečeva, ali se nije upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije