PSG ne staje: Dogovorili dolazak brazilskog veznjaka
Foto: EPA

Wendel iz Fluminensea u PSG

PSG ne staje: Dogovorili dolazak brazilskog veznjaka

M. Šljivak
Teme:

Francuski PSG uz ekipu Milana dominira ovoljetnim prelaznim rokom.

Dok Rossoneri kupuju ogroman broj fudbalera, PSG novac troši na svjetske rekorde u transferima, pa su tako Neymara platili čak 222 miliona eura.

Ipak, to nije sve. Uskoro bi za 200 miliona eura mogli dobiti i Kyliana Mbappea, ali tu nije kraj transferima pariškog kluba ovog ljeta.

PSG je počeo pregovore s brazilskim Fluminenseom oko dovođenja 19-godišnjeg veznjaka Wendela. Dogovor je načelno postignut, pa će mladi fudbaler stići na Park prinčeva u januaru naredne godine.

Vrijednost transfera je 15 miliona eura. Deset miliona će brazilski tim dobiti odham, dok će preostali novac biti isplaćen u januaru, nakon što Wendel postane i službeno član Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Wendel je standardan član Fluminensea ove sezone. Odigrao je 19 utakmica, postigao je tri gola, a radi se o igraču koji igra na poziciji centralnog veznog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi