PSG na jednostavan način okončao svađu Cavanija i Neymara
Foto: EPA

Francuski velikan donio odluku

PSG na jednostavan način okončao svađu Cavanija i Neymara

M. Šljivak

Svađa PSG-ovih zvijezda Edinsona Cavanija i Neymara punila je tokom sedmice naslovnice evropskih medija.

Sve je krenulo od penala u duelu protiv Lyona. Cavani i Neymar su došli u sukob prilikom izvođenja udarca, a "pobijedio" je na kraju Urugvajac.

To je naljutilo brazilskog fudbalera. On je odlučio da ne komunicira sa saigračem iz tima,  a navodno je zatražio od kluba da se riješe Cavanija u januarskom prelaznom roku.

Međutim, od toga neće biti ništa. Prvi čovjek francuskog velikana Nasser Al Khelaifi obavio je razgovore s igračima, baš kao i trener tima Unai Emery i riješili su postojeći problem.

Odluka o izvođaču penala je na kraju donijeta. Cavani ostaje prvi izbor kluba, dok će Neymar šansu čekati kada urugvajskog napadača nema u timu.

Pitanje je međutim kako će Neymarov ego podnijeti informaciju da je klub odabrao Cavanija ispred njega, iako je on doveden kao glavna faca kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, veliko je pitanje kako će se ovaj duo ponašati međusobno na terenu, ali sigurno je da će morati da zakopaju ratne sjekire ako žele PSG odvesti do velikih rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi