Prvijenac Salihovića za HSV, Bayern ubjedljiv
Foto: EPA

Bundesliga, 8. kolo

Prvijenac Salihovića za HSV, Bayern ubjedljiv

Proslavljeni stručnjak Jupp Heynckes je prvi put, od povratka, sa klupe vodio ekipu Bayerna u visokoj pobjedi nad Freiburgom rezultatom 5:0.

Bavarci su dominirali tokom čitave utakmice, a do vodstva su stigli u 8. minuti, kada je fudbaler gostiju Schuster nespretno intervenisao i pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Gol za 2:0 postigao je Coman u 42. minuti, te se ovim rezultatom otišlo na odmor. Bayern je i u drugom poluvremenu nastavio u odličnom ritmu, a Alcantara je u 63. minuti sjajnim pogotkom sa distance donio prednost od 3:0 svojoj ekipi.

Za 4:0 je pogodio Robert Lewandowski u 75. minuti. Sjajni Poljak je rutinski prevario golmana gostiju nakon asistencije Mullera, a konačnih 5:0 postavio je Kimmich u posljednjim trenucima susreta.

Fudbaleri Schalkea su uspjeli doći do velike pobjede na gostovanju Herthi. Iako je prvo poluvrijeme proteklo u neizvjesnom nadmetanju, u 44. minti Haraguchi dobija crveni karton zbog grubog prekršaja i ostavlja Herthu sa desetoricom na terenu.

Schalke je u drugom poluvremenu krenuo sa silovitim napadaima, a do vodstva su gosti stigli u 54. minuti. Darida ruši fudbalera Schalkea u svom kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Goretzka pogađa za 0:1. Pobjedu Schalkea je potvrdio Brugstaller u 78. minuti.

Do pobjede je stigao i Mainz koji je sa 3:2 savladao HSV. Mainz je poveo već u drugoj minuti preko Maxima, ali HSV samo sedam minuta kasnije stiže do izjednačenja.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, ali Mainz početkom drugog dijela stiže do nove presnoti. Igrala se 52. minuta kada je Bell pogodio za 2:1, da bi samo šest minuta kasnije Latza pogodio za 3:1.

Ipak, HSV je do kraja utakmice uspio smanjiti na 3:2, a strijelac gola je bio naš Sejad Salihović koji je bio siguran izvođač najstrožije kazne u 92. minuti. Inače, bh. fudbaler je u igru ušao u 79. minuti umjesto Wooda.

Kada je u pitanju ekipa Mainza, bh. reprezentativac Kenan Kodro je u igru ušao u 88. minuti, umjesto Oztunalija.

Frankfurt je stigao do gostujuće pobjede nad Hannoverom rezultatom 1:2. Poveli su gosti u 10. minuti preko Hallera, ali Hannover ipak stiže do izjednačenja u 36. minuti. Strijelac gola za domaćine bio je Sane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rezultat iz 36. minute je stajao na semaforu sve do finiša susreta, ali onda Rebić u 90. minuti pogađa za 1:2 i pobjedu Frankfurta.

Zanimljiv susret su odigrali i Hoffenheim i Augsburg i na kraju remizirali rezultatom 2:2. Svi golovi su viđeni u nastavku, a Hoffenheim je poveo preko Hubnera u 52. minuti. Ipak, gosti dolaze do 1:1 u 75. minuti preko Gregoritscha. Hoffenheim, međutim, dolazi do novog vodstva u 85. minuti, kada pogađa Uth. Kada su svi očekivali pobjedu domaćina, Vlogt u 90. minuti posprema loptu u vlastitu mrežu i donosi vrijedan bod Augsburgu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi