Prvi šamar za Italiju došao od Argentine

Žele odgoditi prijateljsku utakmicu

Prvi šamar za Italiju došao od Argentine

E. Čaušević

Reprezentacija Italije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo protiv put nakon 1958. godine.

Italijani su imali šansu kroz baraž da se domognu Mundijala, ali nisu uspjeli što je proglašeno za veliku katastrofu na Apeninima. To će biti prvi put nakon 60 godina da Azzurre nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Selekcija Italije imala je zakazane pripremne mečeve pred Mundijal, ali prema svemu sudeći mnogi od njih će biti otkazani. Kako pišu italijanski mediji prva utakmica koja će biti odgođena jeste prijateljski meč protiv Argentine koji se trebao igrati 23. marta naredne godine.

Navodno, Argentinci su poručili da nisu zainteresovani da igraju ovu utakmicu zbog svega što se dešava u selekciji Italija, ali i zbog činjenice što se ova reprezentacija nije uspjela plasirati na SP. ItaSportPress je ovu odluku okarakterisala kao "sramotu" za Italiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi