"Priznajem, u početku se nisam slagao sa Zidaneom"

Svaki početak je težak

"Priznajem, u početku se nisam slagao sa Zidaneom"

Kada je legendarni Zinedine Zidane postao trener Real Madrida, nisu ga svi fudbaleri dočekali raširenih ruku.

Stoper kraljevskog kluba Raphael Varane je u razgovoru za L'Equipe priznao da se u početku nije najbolje slagao sa Zidaneom.

"Zida ne je došao u pola sezone i neke odluke je morao donijeti jako brzo. Za mene taj period nije bio lagan, jer moram priznati da se nismo najbolje slagali. Zidane je želio da shvatim šta moram napraviti kako bih igrao više, bio je jasan i postavio mi je određene uvjete. Morao sam se potruditi da steknem njegovo povjerenje, U međuvremenu smo dosta razgovarali i sada imamo dobar odnos", rekao je Varane, koji je dodao:

"Prošle godine sam imao ponuda da napustim Real, ali pričao sam sa čelnicima kluba i sa trenerom. Pitao sam ih hoću li dobiti više prilike za igru, a odgovor je bio potvrdan. Zato sam odlučio ostati. Imam samo 23 godine, a ovdje sam već šest godina i sasvim sam svjestan veličine ovog kluba".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raphael Varane se u prethodnim prelaznim rokovima dovodio u vezu sa prelaskom u Manchester United, ali je poručio da će na kraju sezone vjerovatno potpisati novi ugovor sa Real Madridom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi