Predsjednik Seville potvrdio: Razgovaramo sa Banegom
Foto: EPA

U Andaluziji se nadaju i da će Jovetić postati igrač Seville

Predsjednik Seville potvrdio: Razgovaramo sa Banegom

U Sevilli su potvrdili da su u toku razgovori, te da bi se Ever Banega uskoro mogao vratiti u klub iz Andaluzije. A predsjednik Seville smatra da još postoji šansa i da klub od Intera otkupi ugovor Stevana Jovetića.

Ever Banega je proveo dvije sezone u Sevilli, te je u te dvije sezone osvojio dvije uzastopne titule pobjednika Lige Evrope, a predsjenik kluba Jose Castro se nada da će Bangea ponovo obući dres Seville.

Castro ističe i da je velika želja Seville da Stevan Jovetić, koji je na Ramon Sanchez Pizjuanu proveo proteklu polusezonu, kao posuđeni igrač Intera, karijeru nastavti u Sevilli, iako su iz Intera saopštili da španski klub nije spremio odgovarajuću ponudu za Crnogorca.

"Uputili smo Interu ponudu za Jovetića, za koju smo smatrali da je adekvatna, ali je Nerazzurri nisu prihvatili", izjavio je Castro, te nastavio:

"Ne znam da li ovo znači da se Jovetić neće vraćati. Ponuda je bila izdašna, ali i mi imamo svoje granice i nismo u mogućnosti plaćati naknade koje Inter može."

"Banega? U fudbalu nikada ne smijete reći nikada. On je osvojio puno toga sa Sevillom i on je fantastičan fudbaler", istakao je predsjednik Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nismo upoznati sa voljom njegovog kluba, ali se on možda odluči vratiti tamo gdje je proveo najbolje godine...Nismo razgovarali sa Interom, ali naš sporstki direktor je razgovarao sa Benegom", izjavio je Castro, te dodao:

"Ne možemo mu grantovati platu koju ima u Interu, ali ko zna..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi