Predsjednik Malage: Katalonski šljam neće do titule
Foto: EPA

Burne reakcije u Španiji: Iz Malage najavili poraz od Reala?

Predsjednik Malage: Katalonski šljam neće do titule

Predsjednik Malage Šeik Abdullah Al-Thani je na svom Twitter profilu postavio objavu usmjerenu protiv Barcelone. On je u svom postu na Twitteru otišao toliko daleko pa je ovaj fudbalski klub nazvao i "šljamom Katalonije".

Kako prenose španski mediji, on je bio izrevoltiran izjavom trenera Barcelone Luisa Enriquea koji je istakao kako ne vjeruje ekipi Malage koja će u zadnjem kolu ugostiti Real Madrid. 

Poznato je da će se Real i Barcelona vjerovatno do zadnjeg kola boriti za titulu La Lige, a Enrique smatra da se ekipa Malage čiji je trener bivši igrač Reala, Michel, neće previše truditi kako bi došla do pobjede protiv Madriđana.

"Katalonski šljam neće osjetiti slast titule La Lige nakon svojih laži o Michelu", napisao je, između ostalog, Šeik Abdullah Al-Thani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi španski mediji smatraju ovakvu izjavu skandaloznom s obzirom da je, na neki način, ovom izjavom predsjednik Malage već najavio poraz svoje ekipe od Real Madrida.

U slučaju da Barcelona pobijedi u svim preostalim utakmicama u ligi, u međuvremenu bi im bio potreban kiks Reala na nekom od zadnjih susreta madridskog kluba, kako bi se mogli nadati tituli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti