Poznato zbog čega Neymar želi napustiti Barcelonu?

Na meti Manchester Uniteda

Poznato zbog čega Neymar želi napustiti Barcelonu?

E. Čaušević

Mediji u Engleskoj jutros su objavili senzacionalnu vijest da će Neymar na kraju ove sezone potpisati za Manchester United.

Crveni đavoli odlučni su da ovog ljeta dovedu nekoliko zvučnih pojačanja kako bi ponovo vratili ovaj klub u sami vrh engleskog i evropskog fudbala. Glavna meta Uniteda na ljeto bit će Neymar za kojeg je ovaj klub spreman platiti pravo bogatstvo.

Manchester United je spreman aktivirati otkupnu klauzulu koja iznosi nevjerovatnih 200 miliona eura i onda im ostaje samo da dogovore uslove ugovora s Brazilcem. Navodno, klub s Old Trafforda ponudit će Neymaru duplo veća primanje nego što sada ima u Barceloni.

Nakon što je ova vijest objavljena u medijima su se pojavile špekulacije da Neymar želi da napusti Nou Camp. Navodno, glavni razlog je Lionel Messi jer je Brazilac svjestan da pored njega ne može biti glava zvijezda ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neymar želi da postane najbolji fudbaler svijeta, ali će to teško uraditi pored Lionela Messija koji je već desetak godina prva violina Barcelone. Iako su dobri prijatelji čini se da će Neymar biti primoran da karijeru nastavi u drugom klubu. Kako god, sigurno da nas očekuje jako uzbudljiv ljetni prelazni rok.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije