Poznato koliko Bayern mora platiti ako želi kupiti Jamesa

Nakon dvogodišnje posudbe

Poznato koliko Bayern mora platiti ako želi kupiti Jamesa

E. Čaušević

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez ovog ljeta napustio je Real Madrid i svoju karijeru nastavio je u dresu Bayerna.

James je prošle sezone bio nezadovoljan svojom minutažom u Real Madridu zbog čega je odlučio da ovog ljeta promijeni sredinu. Kolumbijac se odlučio da prihvati ponudu Bayerna u kojem će igrati na dvogodišnjoj posudbi.

Bayern će platiti Realu 13 miliona eura za dvogodišnju posudbu, dok će James u minhenskom klubu godišnje zarađivati 6,5 miliona eura. Kolumbijac će inkasirati i 250.000 eura ukoliko uspije positići 12 ili više golova po sezoni, te dodatnih 250.000 eura za 20 asistencija za dvije sezone.

Minhenski klub će za dvije godine imati pravo da otkupi Jamesov ugovor od Real Madrida, a ta cifra se pokušala sakriti od strane dva kluba. Međutim, španski mediji su uspjeli saznati da će Bayern morati platiti 42 miliona eura na ljeto 2019. godine ukoliko odluče zadržati Kolumbijca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi