Povratak majstora Robinha na velika vrata

Vraća se u reprezentaciju

Povratak majstora Robinha na velika vrata

Teme:

Nekadašnja velika zvijezda evropskog i svjetskog fudbala Robinho vraća se na velika vrata.

Robinho trenutno nastupa za ekipu Atletico Mineira u brazilskoj Seriji A i tu ponovo prikazuje sjajne igre. Iako su ga nekada zvali 'novi Pele', Robinho taj nadimak nikada nije uspio opravdati pa se na ljeto 2015. godine odlučio na odlazak u Kinu odakle se vratio u rodni Brazil.

Danas mu nije mogao osvanuti ljepši dan jer ga je selektor Brazila Tite ponovo pozvao u reprezentaciju i Robinho će biti u mogućnosti da upiše ljubilarni 100-ti nastrup za svoju reprezentaciju.

Bit će to sljedećeg mjeseca u prijateljskom meču protiv Kolumbije koji se igra povodom tragične nesreće fudbalera brazilskog Chapecoensea. Robinho posljednjih godinu dana nije igrao za reprezentaciju, ali ipak će imati šansu da upiše veliki jubilej.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da je on tokom evropskog dijela karijere igrao za Real Madrid, Manchester City i Milan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi