Potrošio 500.000 funti na bocu vina pa dao otkaz Ranieriju

Srivaddhanaprabha šokirao svijet

Potrošio 500.000 funti na bocu vina pa dao otkaz Ranieriju

E. Čaušević

Claudio Ranieri je čovjek koji je prošle sezone napravio pravu senzaciju osvajanjem titule prvaka Engleske s Leicesterom.

Ipak, italijanskom stručnjaku to očito nije bilo dovoljno kod čelnika kluba jer je prvom prilikom dobio otkaz. Nakon rezultatske krize u domaćem prvenstvu vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha odlučio je da se zahvali na saradnji italijanskom stručnjaku na iznenađenje svih.

Engleski mediji prenijeli su da se Vichai Srivaddhanaprabha taj dan nalazio u jednom luksuznom hotelu u Londonu gdje je svojim poznanicima rekao da će Ranieri dobiti otkaz. Tada ga niko nije shvatao ozbiljno jer je bio opušten i nasmijan, ali nekoliko sati kasnije pokazat će se da je bio "mrtav ozbiljan".

"Bili smo u luksuznom hotelu u Londonu i on se ponašao kao i prije. Rekao nam je da će Ranieri dobiti otkaz, ali niko ga nije ozbiljno shvatio. Nakon toga uzeo je račun i platio bocu vina koja je koštala pola miliona funti. Nekoliko sati nakon toga saznali smo da Ranieri više nije trener Leicestera", rekao je jedan od Srivaddhanaprabhinih poznanika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi