Potez čelnika Bayerna oduševio javnost u Njemačkoj

Za primjer svima

Potez čelnika Bayerna oduševio javnost u Njemačkoj

Čelnici Bayerna odlučili su priskočiti u pomoć niželigašu po imenu Teutonia. 

Pomenutom amaterskom klubu je hitno potrebna finansijska pomoć koja će biti iskorištena za sanaciju klupske zgrade koja je izgorila krajem prošle godine, a među prvima pomoć je odlučio pružiti njemački gigant Bayern. 

Naime, Bayern je odlučio organizovati prijateljsku utakmicu protiv gradskog rivala Munchena 1860, a svi oni koji budu željeli prisustvovati morat će izdvojiti euro više za ulaznicu nego inače. Upravo taj euro će ići Teutoniji.

"Teutonia je klub sa tradicijom. Želimo pokazati solidarnost sa njima i njihovim navijačima. Nadam se da ćemo im pomoći da brzo ponovo stanu na noge", izjavio je Bayernov čelnik Karl-Heinze Rummenige. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Teutoniji je inače za sanaciju klupske zgrade potreban iznos od 250.000 eura. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi