"Postoji samo jedan klub u koji Rooney može preći"

Tako smatra David Moyes

"Postoji samo jedan klub u koji Rooney može preći"

Škotski stručnjak David Moyes smatra da, osim Manchester Uniteda, postoji još samo jedan klub iz Premiershipa za koji bi Wayne Rooney volio igrati. 

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše da će Rooney napustiti Old Trafford na kraju sezone i da će preći u Kinu. Neki mediji pominju da bi on mogao ostati u Premiershipu, ali u nekom drugom klubu. 

Nekadašnji trener Evertona i Manchester Uniteda David Moyes smatra da je Everton jedina ekipa u kojoj bi Rooney mogao igrati u Premiershipu, a da nije Manchester United.

"Moje mišljenje je da postoji samo jedan klub za kojeg bi Rooney mogao igrati u Premiershipu, osim Manchestera, a to je Everton. On je bio fantastičan fudbaler Manchester Uniteda i da je sve za njih. Ipak, on je navijač Evertona i mislim da je sada Everton u poziciji da napravi dogovor s njim. Wayne je još uvijek nevjerovatno blizak sa ovim klubom", rekao je Moyes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pdsjetimo da je Rooneyjeva karijera počela upravo iz Evertona iz kojeg je davne 2004. godine prešao u Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi