Pogbin brat odlazi uz Seriju A?
Foto: EPA

Želi promijeniti tim

Pogbin brat odlazi uz Seriju A?

Italijanski mediji tvrde kako je Florentin Pogba na korak od prelaska u Atalantu. 

Stariji brat Paula Pogbe već nekoliko godina nastupa u Francuskoj za St. Etienne, ali sve su prilike kako će se ovog ljeta rastati sa ovim klubom i karijeru nastaviti u Seriji A. 

Sa Apenina stižu informacije kako je za Pogbu zainteresovana Atalanta koja je na ime obeštećenja spremna St. Etienneu platiti do pet miliona eura, a u igri za njegov potpis također su Everton i RasenBallsport Leipzig.

Za razliku od Paula, Florentin je po vokaciji odbrambeni igrač, koji po potrebi može igrati i na lijevom beku, a u Atalanti ga vide kao zamjenu za Zukanovića koji se nakon isteka posudbe vraća u Romu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stariji Pogba je u karijeri još igrao za Sedan i Celtu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi