Podolski: Nisam maskota reprezentacije

Razljutili ga navijači

Podolski: Nisam maskota reprezentacije

E. Škorić

Njemački napadač Lukas Podolski razljutio se kada je čuo da ga nazivaju reprezentativnom maskotom.

Podolski se nije naigrao u Galatasarayju, ali selektor Njemačke Joachim Loew svejedno ga je zvao na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Navijači smatraju da Podolski ne zaslužuje poziv i da na EP ide kao nacionalna maskota. Nekadašnji igrač Bayerna i Arsenala bio je ljut kada je čuo za to.

"Mislim da je to uvredljivo za mene. Igrao sam više od 100 utakmica za reprezentaciju. Imam važnu ulogu ovdje i naravno da nisam došao kao maskota. Ne zaslužujem to", rekao je Podolski.

"Stigao sam u reprezentaciju sa dobrom formom i spreman sam pomoći. Imam puno iskustva igranja na velikim takmičenjima", istakao je Podolski.

Njemačka će na Euru igrati protiv Ukrajine, Sjeverne Irske i Poljske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi