Podcjenjivanje ili realnost? Željo autsajder u Švedskoj

Kladionice ne vjeruju Plavim

Podcjenjivanje ili realnost? Željo autsajder u Švedskoj

Jedan od dva preostala bh. predstavnika u Evropskoj ligi Željezničar u četvrtak će pokušati napraviti iznenađenje u Štokholmu i plasirati se u 3. pretkolo najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Plavi će gostovati ekipi AIK-a protiv koje su prošlog četvrtka na Grbavici odigrali 0:0, što svakako ostavlja realne šanse našem klubu da može proći dalje.

Ono što je zanimljivo jesu koeficijenti za ovaj duel, prema kojim je Željo ipak u podređenom položaju. Prema svjetskim kladionicama, AIK je veliki favorit za pobjedu i koeficijent na trijumf švedskog velikana kreće se od 1.45 do 1.50, dok kvota na Željezničar u zavisnosti od kladionice varira od 6.00 do 7.00. Koeficijent na neriješen rezultat iznosi otprilike 4.00.

Željezničar je na Grbavici pokazao da se ima čemu nadati u revanšu protiv tima koji objektivno nije toliko bolji koliko su možda mnogi mislili, a u četvrtak ćemo saznati da li Plavi imaju snage da dostojno pariraju švedskom velikanu i u gostima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč AIK-a i Željezničara igra se 20. jula na Friends Areni s početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi