Pochettino: Wenger je na istom nivou kao Ferguson
Foto: Arsene Wenger (lijevo) i Mauricio Pochettino (desno) (EPA)

Argentinac poredio dva stručnjaka

Pochettino: Wenger je na istom nivou kao Ferguson

Veliki gradski derbi u 12. kolu engleskog Premiershipa odigrat će sutra na stadionu Emirates u Londonu Arsenal i Tottenham. 

Bit će to susret dva velika trenera koja se mnogo cijene međusobno - Arsena Wengera i Mauricija Pochettina. Argentinski stručnjak na klupi Tottenhama odlučio je da pošteno nahvali Wengera pred sutrašnji meč, pa je rekao da je on na istom nivou kao veliki Sir Alex Ferguson. 

"Gledajući fudbalsku historiju, on (Wenger) je jedan od najvećih trenera, na istom nivou kao Sir Alex Ferguson. On će uvijek biti poseban trener. Držati motivaciju duže od tri godine je veoma teško. Ako ste tu 5 godina, onda morate biti veoma dobri, a također ako ste deset godina tu. Kada govorimo o periodu od 20 godina, onda je to nešto nevjerovatno. Svi koji govore o njemu moraju pokazati respekt. Nekada vam ide dobro, nekada vam ne ide dobro, ali pokažite respekt. Wenger je bio inovator, ispred svih, baš kao Ferguson. Teško je biti inovator, ali morate pokušati da kreirate projekat zasnovan na vlastitim idejama i filozofijama kako bi bili ispred ostalih klubova. Oni su zaista bili ispred. Zato je moj respekt prema njemu velik", rekao je Pochettino. 

Podsjetimo, ekipa Arsenala je u ovom trenutku na 6. mjestu Premiershipa sa 19 bodova, dok je Tottenham tri pozicije ispred sa četiri boda više. Sutrašnji susret počinje od 13.30 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi