Pjanić: Znam da će uvijek biti kritičara, ali ne obazirem se

Bh. reprezentativac za Sky

Pjanić: Znam da će uvijek biti kritičara, ali ne obazirem se

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić od ove sezone je član Juventusa, u koji je stigao nakon pet godina provedenih u Romi.

Iako je u ovoj sezoni u svim takmičenjima upisao već sedam pogodaka i devet asistencija, Pjanić je česta meta kritičara u Italiji koji smatraju da naš fudbaler može i mora još bolje, s obzirom da je stigao kao veliko pojačanje.

U razgovoru za Sky, Pjanić je poručio da je svjestan da će uvijek biti onih koji ga kritikuju, te da svačije komentare uvažava ali im ne pridaje previše pažnje.

"Jasno mi je da će uvijek biti kritičara, ali ne obazirem se previše na ono što govore. Ljudima treba biti jasno da mi je trebalo malo vremena da se adaptiram na novu sredinu. Novi klub, novi grad, novi saigrači, novi sistem rada... Sve je bilo novo za mene. Srećom, prilagodio sam se i sada se osjećam dobro. Uvijek ću na terenu davati svoj maksimum, a trener prepoznaje moj trud i redovno mi daje priliku za igru. Na prvom mjestu je uspjeh Juventusa, a onda dolazi sve ostalo", rekao je Pjanić, koji je ove sezone promijenio nekoliko pozicija u timu:

"Trener mi daje različite obaveze, sve u zavisnosti od utakmice. Nekad mijenjam pozicije i za vrijeme utakmice. U posljednjim utakmicama sam imao ulogu razigravača, a mislim da sam se dobro snašao. Drago mi je što se vratio Dybala, jer s njim je užitak igrati".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je potom govorio i o predstojećim izazovima u Seriji A, Kupu Italije i Ligi prvaka.

"U nedjelju igramo ligašku utakmicu protiv Fiorentine. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi koju vodi dobar trener i znam da će biti teško. Pripremamo se za tu utakmicu na najbolji način i nadamo se osvajanju tri boda. U Kupu smo izbacili Atalantu i naš naredni rival je Milan. Znamo da je to tvrda ekipa i da nas protiv njih čeka izuzetno zahtjevan posao. Naravno, ne treba zaboraviti ni Ligu prvaka. Znamo svoj cilj, a za početak trebamo izbaciti Porto i nastaviti dalje u ovom takmičenju. Liga prvaka je jedan od naših primarnih ciljeva ove sezone i svaku utakmicu čekamo s velikim entuzijazmom", zaključio je naš fudbaler.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi