Pjanić potvrdio: Ne igram narednu utakmicu

Veznjak Juventusa o povredi

Pjanić potvrdio: Ne igram narednu utakmicu

M. Šljivak

Bh. fudbaler Miralem Pjanić doživio je sinoć neugodnu povredu pred meč Lige prvaka protiv Olympiacosa.

Veznjak Juventusa povrijedio se na zagrijavanju za utakmicu, a prvi pregledi su ustanovili povredu butnog mišića.

Prognoze međutim nisu nimalo dobre. Pjanić bi van terena mogao biti 10-15 dana, a bh. reprezentativac se nakon povrede i oglasio o trenutnom stanju.

"Sigurno je da ću propustiti meč sa Atalantom, ali nadam se da ću se brzo oporaviti. Doktori mi još ništa konkretno nisu rekli, ali izvjesno je da neću igrati ovog vikenda", rekao je Pjanić.

Sjajni fudbaler Stare dame će u narednim danima obaviti dodatne testove mišića. Ljekari će tek tada donijeti odluku o tome koliko će vremena odsustvovati s terena, ali prve prognoze nisu baš najbolje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gotovo je izvjesno da Pjanića nećemo gledati u duelu naše selekcije protiv Belgije 7. oktobra na Grbavici, jer biće potrebno pravo čudo da se potpuno oporavi do tog meča.

Također, nastup protiv selekcije Estonije je pod upitnikom, pa se selektor reprezentacije BiH našao u velikim problemima pred odlučujuće utakmice kvalifikacija za Mundijal.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije