Pjanić: Porto se samo branio, strpljenje nam se isplatilo

Bh. fudbaler zadovoljan igrom Juventusa

Pjanić: Porto se samo branio, strpljenje nam se isplatilo

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su kao gosti savladali Porto sa 2:0 u meču osmine finala Lige prvaka.

Stara dama je ostvarila veliku pobjedu u prvom meču osmine finala do koje su došli golovima u finišu utakmice. Allegrijevo uvođenje Pjace i Dani Alvesa u igru pokazalo se kao pravi pogodak, jer se obojica upisala u listu strijelaca na večerašnjoj utakmici.

Cijeli meč večeras je odigrao Miralem Pjanić koji je propustio zadnju utakmicu Juventusa zbog problema s povredom. Nakon utakmice Pjanić je izjavio da se njegovoj ekipi isplatilo strpljenje, te da su zasluženo slavili večeras u Portu.

"U prvom poluvremenu jako dobro smo kontrolisali tempo utakmice iako se Porto bazirao samo na obranu svog gola. Znali smo kakav su tim, igrali smo strpljivo i čekali smo pravi trenutak da postignemo golove. Ovo je zaslužena i impresivna pobjeda bez obzira koliko teško je ostvarena. Porto se samo branio nakon crvenog kartona i protiv takvih ekipa nemate mnogo prostora", rekao je Pjanić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije