Pjanić nakon Intera: Dug je put pred nama
Foto: EPA

Bh. veznjak zadovoljan pobjedom

Pjanić nakon Intera: Dug je put pred nama

M. Šljivak

Miralem Pjanić odigrao je večeras veoma dobar meč u duelu protiv Intera. 

Juventus je slavio s 1:0 golom Juana Cuadrada, a Pjanić je u ovom susretu pogodio prečku, te je promašio veliku šansu u nastavku kada mu je Samir Handanovič sjajno odbranio udarac.

Ipak, iako nije postigao gol, Pjanić je zadovoljan s večerašnja tri boda.

"Odigrali smo jako dobro protiv veoma jakog protivnika. Željeli smo pobjedu i srećom u tome smo uspjeli", rekao je Pjanić, te je dodao:

"Dug je put pred nama. Bitno je da smo mi prebrodili jaz od velikih utakmica i da smo pobijedili večeras", dodao je on.

Novi sistem igre je donio mnogo Juventusu. Pjanić se odlično uklopio na mjestu zadnjeg veznog.

"U ovom sistemu svi možemo postići golove. Imamo izuzetno kvalitetan tim. Cuadrado je postigao fantastičan gol, ali bitno je da ne primamo često golove. Ako ovako nastavimo, postaćemo šampioni", istakao je Pjanić.

Stara dama će u srijedu odigrati zaostali meč protiv Crotonea, koji se nalazi u borbi za opstanak, a zatim im slijedi gostovanje kod Cagliarija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi