Pjanić najbolje ocijenjen igrač Stare dame
Foto: EPA

Odlična partija bh. reprezentativca

Pjanić najbolje ocijenjen igrač Stare dame

E. Čaušević

Juventus je večeras uspio da sačuva svoju mrežu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone i plasira se u polufinale.

Massimiliano Allegri je još jednom svojom taktikom nadmudrio Luisa Enriquea, te je odveo svoj tim u polufinale Lige prvaka. Stara dama je defanzivno odigrala odličnu utakmicu, a prema portalu whoscored.com najbolji pojedinac u ekipi iz Torina bio je Miralem Pjanić.

Bh. reprezentativac je defanzivno odigrao savršen meč. Pjanić je imao 100% uspješnost u klizećim startovima, prekinutim napadima protivnika i zračnim duelima. Također, Pjanić je kreirao dvije prilike za Juve koje napadači ove ekipe nisu iskoristili.

Prema whoscored.com igrač ove utakmice bio je Neymar koji je dobio ocjenu 9.3. Najbolji ocijenjen igrač Juventusa bio je Pjanić koji je dobio ocjenu 8.6.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi