Pjanić je Barcelonin plan B ako ne dođe Verratti?
Foto: EPA

Italijanski mediji tvrde

Pjanić je Barcelonin plan B ako ne dođe Verratti?

E. Čaušević

Dolaskom Ernestea Valverdera počelo je novo poglavlje Barcelone koje će gotovo sigurno donijeti mnoge promjene u igračkom kadru.

Katalonski klub je najavio mali remont ekipe koja iza sebe ima poprilično lošu sezonu u kojoj je osvojen samo Kup kralja. Čelni ljudi kluba najavili su da će ovog ljeta biti dosta promjena u igračkom kadru, ali i trenerskom jer je umjesto Luisa Enriquea na klupu Barcelone sada stigao Valverde.

Već sedmicama se špekuliše da će novo pojačanje katalonskog kluba biti Marco Verratti koji ima veliku želju da zaigra za Barcu, no problem mu pravi PSG koji se ne želi tek tako lako odreći ovog sjajnog veznog igrača. Italijanski mediji prenijeli su danas da Barcelona ima plan B u slučaju da propadne transfer Verrattija.

Kako piše Football Italia, na meti Barcelone nalazi se bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Blaugrana će Pjanića pokušati dovesti ukoliko Verratti ne stigne na Nou Camp, a bh. fudbaler se povezivao s Barcelonom i ranijih godina, no do transfera nikada nije došlo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je u Juventus stigao prošlog ljeta iz Rome za 32 miliona eura, a u svojoj prvoj sezoni u dresu Stare dame odigrao je 47 utakmica i postigao je osam golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi