Pjanić: Igrati za Juventus je privilegija

Otkrio šta mu jedino nedostaje iz Rima

Pjanić: Igrati za Juventus je privilegija

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošlog ljeta digao je mnogo prašine u Italiji kada je odlučio dres Rome zamijeniti dresom Juventusa.

Pjanić je nakon pet sezone odlučio da napusti Vučicu i svoju karijeru nastavi u redovima aktuelnog prvaka Italije. Ovaj potez je razočarao navijače Rome, te je bh. fudbaler postao najomraženija osoba među pristalicama svoje nekadašnje ekipe.

Ipak, vezni fudbaler Stare dame ne krije da vjeruje da je odlazak u Juventus pravi potez, te da mu je privilegija što je član ove ekipe. No, naš reprezentativac je za italijanske medije priznao da mu iz Rima nedostaje samo jedna stvar.

"Nedostaje mi sunce iz Rima. U Torinu je malo hladnije, ali već sam se navikao. Sviđa mi se ovaj grad i lagano se uklapam u sve to. Za mene je velika privilegija što nosim dres Juventusa. Najbolje se slažem sa Dybalom, Higuainom, Khedirom i Pjacom, ali mi je drago što u ekipi među svima zaista vlada odlična atmosfera. To je najbolji dokaz zašto je Juve najjači tim u Italiji", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, bh. reprezentativac je odgovorio i na pitanje za koga bi volio da bude najbolji strijelac Serije A ove sezone u borbi Džeko-Higuain rekavši "Ako mi budemo prvaci Italije neka Džeko bude najbolji strijelac".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije