Pjanić: Bila je ovo nezaboravna i uspješna godina
Foto: EPA

Oglasio se Pjanić

Pjanić: Bila je ovo nezaboravna i uspješna godina

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić, unatoč porazu u finalu Lige prvaka od Reala, iza sebe ima sezonu iz snova. 

U protekloj sezoni Pjanić je bio jedan od ključnih igrača i sa torinskim klubom je osvojio Seriju A i Kup Italije, što su bili njegovi prvi trofeji otkako je u Italiji. 

Pjanić se povodom završene sezone i dešavanja u finalu Ligi prvaka odlučio oglasiti na društvenoj mreži Facebook. 

"Tuga zbog onoga što se dogodilo u finalu ne bi trebala izbrisati radosti koje su se dogodile ove godine. Prvo Kup, zatim šesti naslov uzastopno, rekord koji će neko teško oboriti. Medalje koje smo osvojili nosimo s ponosom. To su moji prvi trofeji u Italiji, i tako unatoč gorkom ukusu iz Cardiffa ovo će biti nezaboravna i uspješna godina za mene.  Mogla je biti i bolja, ali to će nam biti svakako cilj naredne sezone", napisao je Pjanić, uz dodatak:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikada neću zaboraviti atmosferu koju sam doživio nakon prvog gola, niti noć kada smo osvojili Kup. Sada želim samo uživati u uspjesima koje smo ostvarili, podržavajući jedne druge, a vrijeme je i da se fokusiram na utakmicu koju BiH igra protiv Grčke, posljednji izazov u ovoj napornoj sezoni. Nakon toga slijedi 'punjenje baterija', kako bi što spremniji dočekao sezonu u kojoj želimo osvojiti sve. Dugujemo to našim navijačima, našem klubu..."

Pjanić je sezonu završio s učinkom od osam postignutih golova i 15 upisanih asistencija u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi