Pjanić: Ako želimo trofej moramo savladali najveće

Najavio dvomeč sa Barcelonom

Pjanić: Ako želimo trofej moramo savladali najveće

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je za italijanske medije najavio dvomeč polufinala Lige prvaka protiv Barcelone.

Duel ova dva kluba će biti repriza finala Lige prvaka iz 2015. godine. Barca je tada slavila sa 3:1, a Juve sada želi osvetu.

"Pratili smo žrijeb zajedno. S obzirom da su tri preostala para bila izvučena prije nas, bilo nam je jasno da idemo na Barcelonu. Neki su se nasmijali, neki ne, ali iskreno nije bilo neke posebne reakcije", započeo je Pjanić, te nastavio:

"Zaista želimo osvojiti ovaj trofej, ali je istina da smo mogli bolje proći u žrijebu. Međutim, jasno nam je da moramo pobijediti najveće klubove ako želimo trofej. Od ovih osam ekipa, nijedna nije slučajno u četvrtfinalu. Naš protivnik je Barcelona, a to je jedan od najtežih klubova koje smo mogli izvući".

"Barcelona je Barcelona, tu se nema šta reći. Znamo koliko su jaki i kakve zvijezde igraju tamo. To je ekipa koja se uvijek oslanja na posjed lopte, koji koristi kako bi umorila svoje protivnike. Karakter su pokazali na utakmici protiv PSG-a, kada su u osam posljednjih minuta napravili čudo. Na tim utakmicama su ipak pravili neke greške koje će teško ponoviti protiv nas".

O igranju na Nou Campu...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nou Camp se čini kao ogroman teren, ali zapravo nije. Istih je dimenzija kao većina terena u Evropi iako se čini širim. Bit će teško igrati tamo jer znamo kakva je Barcelona na svom terenu, ali s druge strane, valja i njima doći u Torino", zaključio je naš fudbaler.

Prva utakmica Juventusa i Barcelone igra se 11. aprila u Torinu, dok je revanš na rasporedu 19. aprila u Barceloni.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi