Pep maše s 200 miliona eura i želi dovesti četvoricu igrača

Želi dovesti pojačanja

Pep maše s 200 miliona eura i želi dovesti četvoricu igrača

E. Škorić

Pep Guardiola nije i ne smije da bude zadovoljan igrama i rezultatima Manchester Cityja.

Pep je ljetos iz Bayerna stigao u City, ali ove sezone Građani nisu, kako se možda očekivalo, dominirali na Otoku i u sjeni su moćnog Chelseaja. Guardiola jeste uveo promjene na Etihadu, ali to nije dalo rezultata.

Tabloid Sun tvrdi da će Pep Guardiola imati 200 miliona na raspolaganju za ljetno prelazni rok i želi da ga potroši na četvoricu novih nogoemetaša. 

Na vrhu liste njegvih želja je Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund, kojeg želi i Real Madrid. Pep se nada da će reprezentativca Gabona uspjeti da dovede za 70 miliona eura.

Druga želja je defanzivac Danny Rose, koji bi Pepa trebao da košta 30 miliona eura i koji bi riješio pitanje lijevog beka, obzirom da Kolarov i Clicky nisu opravdali očekivanja.

Guardiolu je impresionirao iz Bayerna David Alaba, pa bi katalonski stručnjak želio i Austrijanca.  Za njega bi Pep bio spreman da plati 50 miliona, kao i za Van Dijka iz Southamptona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sun nadalje tvrdi da će se novac obezbijediti prodajom Sergija Aguera i Joea Harta, dok se očekuje da Etihad napuste Yaya Toure, Sagna, Kolarov, Kompany ii mladi napadač Iheanacho.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi