"Ovdje ne možeš kupiti titulu kao u Bayernu"

Mourinho prozvao Guardiolu

"Ovdje ne možeš kupiti titulu kao u Bayernu"

M. Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho prozvao je Pepa Guardiolu.

Ovaj dvojac je odavno u sukobu, koji se očigledno nastavlja i u Engleskoj, gdje predvode timove iz Manchestera, United i City.

Mourinho je komentarisao dolazak Pepa u Premiership i bio je veoma otvoren i oštar prema rivalu na klupi Građana.

Zanimljivu izjavu je dao Mourinho i prozvao je Guardiolu, ali je omalovažio njegove naslove s Bayernom.

"Za njega je ovo novi fudbal, nije mu to Njemačka. Tamo Bayern osvoji titule tako što odu u Borussiju i kupe najboljeg fudbalera. Prve godine su otišli po Gotzea, sljedeće po Lewandowskog, a zatim po Hummelsa. Da li mislite da ja mogu otići u Tottenham, kupi njihova dva najbolja igrača i ubijem taj klub? Naravno, da ne mogu. Isto tako, ne mogu otići u Arsenal, niti mogu da odem u Chelsea, gdje imam dvojicu fudbalera koje volim", istakao je Mourinho.

Također, Posebni vjeruje da je to vrijeme prošlo.

"Gotovo je sa situacijama kada šampion postajete napadima na direktne rivale. Ako dovedete igrača iz protivničkog kluba, možete dovesti samo onoga kojeg taj klub više ne želi", smatra Mourinho.

United i City će do kraja sezone voditi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka, ali sigurno da do titule pored Chelseaja neće moći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi