Nudili im Ronalda za 15 hiljada dolara, ali je bio preskup

Greška života

Nudili im Ronalda za 15 hiljada dolara, ali je bio preskup

E. Škorić
Teme:

Davne 1992. godine brazilski klub Sao Paulo odbio je platiti 15 hiljada dolara za Ronalda.

Ronaldo je vjerovatno najbolji napadač kojeg je u protekle dvije decenije svijet vidio. Legendarni Brazilac imao je bogatu karijeru, igrao je u PSV-u, Barceloni, Milanu, Interu, Real Madridu...

Predsjedniku Sao Paula Jose Eduardu Pimenti Mezquiti bilo je puno da plati 15.000 dolara za Ronalda 1992. godine.

Njemu je tada jedan skaut u Rio De Janeiru, Jaoo Francisco Neto, napisao da ima "sjajnog 16-godišnjaka koji igra za mlade selekcije Brazila. Nadaren je, centralni napadač i bit će vaš za 15 hiljada dolara".

Tadašnji prvi čovjek Sao Paula je odbio platiti 15 hiljada, nudio je sedam i pol hiljada, a Ronaldo je na kraju završio u Cruzeiru u Belo Horizonteu, odakle je otišao u PSV.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi