Novi žestok udarac za Diega Costu

Ostaje bez poziva u reprezentaciju

Novi žestok udarac za Diega Costu

M. Šljivak

Napadaču Chelseaja Diegu Costi posljednjih mjeseci ne cvjetaju ruže.

Na kraju prošle sezone 28-godišnji fudbaler je otpisan od strane menadžera Plavaca Antonija Contea, ali se ovom rođenom Brazilcu nije ispunila želja da potpiše za ekipu Atletico Madrida, jer ovaj klub je pod zabranom transfera do januara naredne godine.

Činjenica da već dugo ne igra mogla bi Costu koštati mjesta u reprezentaciji Španije na Svjetskom prvenstvu naredne godine.

Selektor Crvene furije Julen Lopetegui je jasno poručio Costi kako je njegovo mjesto u nacionalnom timu ugroženo.

"Imao je posve čudno, komplikovano i neuobičajeno ljeto. Nadam se da će svoj status što prije riješiti i da će se vratiti treninzima i redovnom igranju. To je interes i reprezentacije, a ne samo njegov. Ako ne bude riješio status, neće igrati za reprezentaciju", rekao je španski selektor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji meč Costa je odigrao 27. maja u kojem je Chelsea poražen od Arsenala u finalu FA Kupa.

Ovo je sigurno još jedan veliki udarac za Costu koji posljednjih mjeseci ne zna šta ga je snašlo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi