Nova senzacija Bradforda

Pobjeda Bradforda

Nova senzacija Bradforda

M. Šljivak

Fudbaleri Bradforda plasirali su se u četvrtfinale engleskog FA Kupa. Trećeligaš je na svom terenu savladao Sunderland s 2:0, te su našli svoje mjesto među osam najboljih u najstarijem takmičenju u Evropi.

Nakon što su u prethodnom kolu napravili veliku senzaciju izbacivši Chelsea (4:2) na Stamford Bridgeu, danas je Bradford na svom terenu savladao i Sunderland s 2:0.

Domaći su poveli već nakon tri minute igre. Nespretnom reakcijom vlastitu mrežu je pogodio John O'Shea za prednost od 1:0.

Imao je Sunderland bolje šanse u prvom dijelu. Međutim, napadači ovog tima nisu imali potrebnu preciznost, te se na odmor otišlo vodstvom Bradforda od 1:0.

Nastavak donosi bolju igru domaćeg tima koji su u 61. minuti riješili potanje pobjednika. Stead je iskoristio poklon odbrane gostiju, te je pogodio za konačnih 2:0.

FA Kup, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bradford - Sunderland 2:0 (O'Shea 3'ag, Stead 61')


OwnGoal John O'Shea Bradford City v Sunderland... by enteritament

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.