Nolito karijeru vjerovatno nastavlja u Sevilli
Foto: EPA

Vraća se u Španiju

Nolito karijeru vjerovatno nastavlja u Sevilli

Španski napadač Nolito će u narednim danima vjerovatno postati novi član Seville, javlja ugledna Marca.

Ovaj 30-godišnjak se nije naigrao u Manchester Cityju kod Pepa Guardiole i nedavno je poručio da želi promijeniti klub, a sve su prilike da će uslijediti povratak u La Ligu.

Nolito je blizu dogovora sa Sevillom u koju bi trebao doći na jednogodišnju posudbu, uz opciju otkupa za 6-8 miliona eura nakon njenog isteka.

Pregovore sa Nolitom potvrdio je i predsjednik Seville Jose Castro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada pričate o igračima svjetske klase koje želi mnogo klubova, nikada ne možete reći da je posao kompletiran dok se ugovor ne potpiše. Ipak, tačno je da smo u pregovorima sa Nolitom i velike su šanse da će igrati za nas", rekao je Castro.

Nolito je u karijeri nastupao za Valenciju, Benficu, Barcelonu B, Granadu i Celtu Vigu, iz koje je prošlog ljeta stigao u Manchester City za 18 miliona eura. Iako je na prve četiri utakmice u dresu Građana postigao tri pogotka, ispostavio se kao promašena investicija jer je s vremenom pao u potpuno drugi plan i u 2017. godini je upisao samo jedan nastup u Premier ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije