Noć za pamćenje Jovetića, Wagnera i Lewandowskog
Foto: EPA

Dali po tri gola u pobjedama svojih timova

Noć za pamćenje Jovetića, Wagnera i Lewandowskog

E. Škorić

U večerašnjim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji briljirali su Stevan Jovetić i Robert Lewandowski.

Jovetić je postigao hat-trick u trijumfu Crne Gore nad Armenijom (4:1) i njegova reprezentacija se sada probila na drugo mjesto sa 10 bodova, koliko ima i Danska. Pored Jovetića, gol je postigao i to u drugoj minuti Bećiraj.

Raspoložen je bio i Lewandowski u trijumfu Poljske nad Rumunijom (3:1). Napadač Bayerna je dao sve golove za svoju reprezentaciju, od čega dva s bijele tačke. Stancu je bio autor utješnog gola za Rumune.

U grupi E Poljaci imaju 16, Crnogorci i Danci po 10 bodova, Rumuni i Armenci po šest, Kazahstan dva boda. 

Njemačka je večeras imala lakši trening protiv San Marina. Slavio je Elf sa 7:0 uz tri gola Wagnera, Mustafi, Younes, Brandt i Draxler su dali po jedan. U grupi C odigran je i susret Norveške i Češke i završen je rezultatom 1:1.

Njemačka ima maksimalnih 18 bodova, Sjeverna Irska 14, Češka devet, Azerbejdžan sedam, a Norveška četiri boda.

Slovačka je u grupi F gostovala Litvaniji i očekivano je slavila s 2:1, a ovom pobjedom je došla na drugo mjesto grupe sa 12 bodova. Bod manje ima Slovenija, a dva više od Slovaka ima Engleska. Weiss i Hamšik su dali golove za Slovačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi