Niko nije ni znao: Jovetić postao igrač Intera

Aktivirana otkupna kluzula

Niko nije ni znao: Jovetić postao igrač Intera

E. Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su na gostovanju savladali Pescaru (2:1) u okviru trećeg kola italijanske Serije A.

U 75. minuti utakmice na teren je ušao Stevan Jovetić koji je nakon ove utakmice bio glavna tema na Meazzi. Naime, sinoćnjim nastupom Jovetić je aktivirao klauzulu u ugovoru Intera i Cityja, te je milanski klub bio obavezan da otkupi njegov ugovor od Građana.

Iako su mnogi mislili da je Jovetić na posudbi do kraja ove sezone, ova vijest iznenadila je navijače Intera. Italijanski klub nakon sinoćnje utakmice bio je primoran da plati 14,5 miliona za Crnogorca koji je sada stalni član Intera.

Ipak, italijanski mediji vjeruju da je Frank de Boer ovo namjerno uradio iako se Jovetić povezivao sa odlaskom iz Intera. Naime, novi trener Neroauzzara prije nekoliko dana obećao je crnogorskom igraču da će biti važan dio njegove ekipe u ovoj sezoni. Još uvijek nije poznato na koliko će Jovetić potpisati s Interom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi