Niko ih ne voli, a oni hladno kupuju u Chelseaju
Foto: EPA

Solanke iz Chelseaja u Leipzig

Niko ih ne voli, a oni hladno kupuju u Chelseaju

M. Šljivak

Njemački RB Leipzig klub je kojeg gotovo niko ne voli.

Omraženi njemački klub je ove sezone hit na Starom kontinentu i polako se ovaj tim već sprema za nastup u evropskim takmičenjima.

Ovaj tim razmišlja već i o pojačanjima za narednu sezonu, a jedan od igrača koji bi mogli obući dres Leipziga je 19-godišnji fudbaler Chelseaja Dominic Solanke.

Iako ovaj 19-godišnji napadač nije odigrao nijedan seniorski meč u ove sezone, Leipzig ima namjeru da mu ponudi ugovor i izvjesno je da bismo Solankea mogli gledati u Bundesligi.

Solanke je prošle sezone igrao na posudbi u holandskom Vittesseu. Igrao je jako dobro i u 25 odigranih utakmica je postigao sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada mu vjerovatno slijedi veći korak u karijeri i RB Leipzig je svakako veliki izazov.

Leipzig je trenutno na drugom mjestu u Bundesligi sa 49 bodova, 13 manje od vodećeg Bayerna.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije