Nijemci o Fejziću: On je najbolji golman u 2. Bundesligi

Odlično brani ove sezone

Nijemci o Fejziću: On je najbolji golman u 2. Bundesligi

Jasmin Fejzić, golman koji je sa reprezentacijom BiH putovao na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ove sezone brani odlično u 2. Bundesligi.

Bh. internacionalac je jedan od najzaslužnijih što je Eintracht iz Braunschweiga u samom vrhu njemačke "Cvajte", a priču o njemu jučer je objavio i Seen-mag.de. Novinar ovog portala je istakao da je Fejzić najbolji golman u ligi i da su svi statistički parametri na njegovoj strani.

"Fejzić je prema broju odbrana najbolji golman u ligi. U prosjeku ima malo više od tri uspješne parade po jednoj utakmici. Izdvajaju se još i Martin Mannel (Aue) i Thorsten Kirschbaum (Nurnberg), ali treba uzeti u obzir da su odigrali znatno manje utakmica od Fejzića", navodi se, između ostalog, u tekstu koji je objavljen na portalu Seen-mag.de uz dodatak:

"Izdvaja se Fejzić i po broju utakmica bez primljenog pogotka. Karakteriše ga to što je više linijski golman, odnosno nije sklon izletima sa gola".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U trenutno četvrtoplasirani tim 2. Bundeslige naš golman je stigao u ljeto 2015. godine nakon što je prethodno branio u Aalenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti