Nije ni čudo što Messi odbija potpisati novi ugovor

Sve krenulo nizbrdo

Nije ni čudo što Messi odbija potpisati novi ugovor

E. Škorić

Nakon što je Neymar iz Barcelone prešao u PSG, na Nou Campu kao da se nadvila neka tama i niko ne može da zaustavi lavinu koja se pokrenula.

Neymara je Barca odlučila prodati za 222 miliona eura u Pariz, a danas je najavila kako će ga tužiti zbog 8.5 miliona eura jer nije ispoštovao prethodni ugovor. 

U međuvremenu, sve su jače glasine da bi Barcelonu mogao napustiti i njen najbolji igrač već dugi niz godina - Leo Messi. Koliko god čarobnjak iz Rosarija volio Barcelonu i bio joj vjeran, danas je situacija drugačija.

Cadena Ser tvrdi da je Messi razočaran odlaskom Neymara, a za lošu situaciju u klubu krivi predsjednika Josepa Mariju Bartomeua. Navodno je Messi oformirao mali "klan" u klubu i pokušat će s nekoliko bitnih saigrača da otjera prvog čovjeka Barce.

Messi odbija da potpiše novi ugovor, a sigurno da bi isti odmah potpisao da je Bartomeu napustio klub. Ako je nekada bilo nezamislivo da Messi napusti Barcu, sada baš i nije. I Andres Iniesta je jučer za Pais kazao da prvi put u karijeri razmišlja o odlasku iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sergi Roberto je još jedan u nizu igrača koji su otkrili da ne bi imali ništa protiv da odu negdje drugo i ukoliko Bartomeu ostane, a ne promijeni se ništa, teško da će glavne vedete ostati u Kataloniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi