Newcastle je od danas na prodaju

Vlasnik Mike Ashley donio odluku

Newcastle je od danas na prodaju

Slavni engleski klub Newcastle United danas je zvanično stavljen na prodaju.

Dosadašnji vlasnik Mike Ashley odlučio je završiti svoju vladavinu u Newcastleu i prodati klub, koji će izvjesno veoma brzo dobiti novog 'gazdu'.

“Newcastle zahtijeva kristalno jasnu strategiju i put ka boljoj i uspješnijoj budućnosti. Kako bi klubu pružili najbolju moguću priliku za osiguravanje dobre pozcije u ligi i ulaganje potrebnih sredstava za prelazak na sljedeću razinu, što je važan događaj u historiji kluba, sadašnji vlasnici utvrdili su da je u najboljem interesu kluba i navijača staviti Newcastle na prodaju”, stoji u zvaničnom saopštenju Newcastlea.

Za vrijeme Ashleyjeve desetogodišnje vladavine, Newcastle je dva puta ispadao iz Premier lige ali se oba puta ekspresno vraćao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Newcastleu ide veoma dobro, a nakon osam kola povratnik u Premier ligu zauzima deveto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi