Nema dogovora Chelseaja i Courtoisa, Plavci traže golmana?
Foto: EPA

Odbijeni uslovi novog ugovora

Nema dogovora Chelseaja i Courtoisa, Plavci traže golmana?

M. Šljivak

Belgijanac Thibaut Courtois nije uspio da se dogovori sa Chelseajom oko produžetka saradnje.

Sjajni golman londonskog tima tražio je povećanje plate u novom ugovoru, ali mu to rukovodstvo aktuelnog prvaka Engleske ne želi ispuniti, jer su njegovi zahtjevi preveliki.

On traži da bude izjednačen sa primanjima Davida de Gee, golmana Manchester Uniteda. Španac na Old Traffordu zarađuje 200.000 funti sedmično, a Courtois zarađuje "samo" 100.000 funti sedmično.

Chelsea međutim ne želi popustiti. Nemaju namjeru da mu produže ugovor pod takvim uslovima, a i Belgijanac ne želi da pristane na minimalno povećanje primanja.

Ovakav razvoj situacije bi mogao značiti samo jedno. Courtois bi mogao napustiti Stamford Bridge, a njemu je PSG spreman ponuditi platu iz snova.

Navodno, i Plavci su već počeli tražiti novog čuvara mreže, a među kanidatima su Španac Kepa, te Gianluigi Donnarumma.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Courtois je u Chelsea stigao 2011. godine. Tri sezone je igrao na posudbi u Atleticu, da bi od 2014. godine postao "jedinica" londonskog kluba.

Aktuelni ugovot Belgijancu ističe u junu 2019. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi