Nekadašnji napadač Rome ponizio Pjanića: Nije on za Juve!
Foto: EPA

Roberto Pruzzo ponizio bh. veznjaka

Nekadašnji napadač Rome ponizio Pjanića: Nije on za Juve!

M. Šljivak

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić dobio je nove kritike iz Rima na račun nastupa u dresu Juventusa.

Veznjak Stare dame još uvijek se nije na pravi način snašao u redovima italijanskog prvaka, ali čini se da su kritike iz Rima mnogo veće nego iz Torina.

Sada je bh. fudbalera kritikovao Roberto Pruzzo, legendarni napadač Rome.

On smatra kako Pjanić nije igrač za Staru damu i da Bianconeri moraju dovesti igrača s više osobenosti.

"Juventus traži pravog veznjaka za svoj tim. Nažalost, ne uspijevaju da ga nađu. Vidite samo primjer Axela Witsela, koji je odabrao drugi tim. Oni u veznom redu trebaju igrača koji čini razliku, a Pjanić nije ta vrsta fudbalera. On nije igrač za Juventus, već je igrač za termina. Ponekad riješi meč, ali Juventus treba igrača s više osobenosti", rekao je Pruzzo.

Bh. reprezentativac je ove sezone u 13 utakmica za Juve postigao pet golova uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane legendarni Pruzzo je 10 godina nosio dres Rome. Igrao je za Vučicu od 1978. do 1988. godine, a u 240 nastupa postigao je 106 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi