Nekada veliki talenat, a sada ga United prodaje za 'siću'
Foto: EPA

Adnan Januzaj karijeru nastavlja u Real Sociedadu

Nekada veliki talenat, a sada ga United prodaje za 'siću'

U svijetu profesionalnog fudbala je česta pojava da se i najveći telenti ne mogu prilagoditi na igranje u pojedinim ligama, a takav je, očigledno, slučaj i sa mladim Belgijancem Adnanom Januzajem.

Januzaj je, ne tako davno, imao odličan početak karijere u Manchester Unitedu, ali od tada je malo toga išlo na ruku ovom krilnom fudbaleru.

Nakon što je izgubio svoje mjesto u ekipi sa Old Trafforda, Januzaj je otišao na posudbu u Borussiju Dortmund, a zatim i u Sunderland.

Sunderland je prošle sezone igrao očajno, pa će Crne mačke naredne sezone nastupati u Championshipu.

Ni igre Adnana Januzaja nisu bile ništa bolje od igara ostatka ekipe Sunderlanda, a sada se čini da Belgijanac konačno napušta ostrvo.

Naime, ugledni France Football izvještava da je United postigao dogovor sa španskim Real Sociedadom, te da će 22-godišnjak karijeru nastaviti u španskom Real Sociedadu. Manchester United će, navodno, od ovog transfera zaraditi 9.7 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Januzaj je prošle sezone u dresu Sunderlanda odigrao 25 utakmica u Premier ligi, ali nije uspio postići niti jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi