"Nećemo okrenuti leđa video tehnologiji"

Italijiani poručili

"Nećemo okrenuti leđa video tehnologiji"

E. Čaušević

Mnogo prašine diglo se nakon jučerašnje utakmice između Juventusa i Lazija u kojoj je rimski klub slavio sa 2:1.

Lazio je nakon prvog poluvremena gubio sa 1:0, ali su gosti u drugom dijelu golovima Cire Immobilea stigli do preokreta. Međutim, u samom finišu meča u centru pažnje našao se glavni sudija ove utakmice koji je dosudio penal za Staru damu u 94. minuti.

Prvobitno je pokazao da je aut za Juve, ali nakon što je uz asistenciju video tehnologije vidio usporeni snimak dosudio je penal za domaće. Ovaj potez naišao je na veliko negodovanje gostiju koji su osuli paljbu po ovoj odluci nakon utakmice.

No, sudija Roberto Rosetti poručio je da neće okrenuti leđa video tehnologiji.

"Znamo da je video tehnologija limitirana u nekim stvarima i da ima problema. Već su pravljene neke greške i svjesni smo toga. U drugu ruku, koristimo VAR tek dva mjeseca i normalno je da se tek navikavamo na sve to. U drugim državama se VAR koristi dosta duže i zbog toga radi bolje", poručio je Rosetti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi