Ne zna šta hoće: Navijači Dortmunda bijesni na Aubameyanga
Foto: EPA

Nova transfer saga na pomolu?

Ne zna šta hoće: Navijači Dortmunda bijesni na Aubameyanga

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala ovog ljeta bili su uvjereni da će Pierre-Emerick Aubameyang napustiti Borussiju Dortmund, ali kako prelazni rok ulazi u finiš sve je više onih koji su sigurni da će ovaj napadač ostati u njemačkom klubu.

Na početku ljetnog prelaznog roka pojavile su se mnoge spekulacije da će Aubameyang napustiti Dortmund i svoju karijeru nastaviti u PSG-u. Francuski tim bio je spreman da plati 70 miliona funti za ovog napadača, no njihova ponuda je odbijena nakon čega su se čelnici PSG-a okrenuli dovođenju Neymara što su na kraju i uspjeli.

Aubameyang je tokom proteklih sedmica bio povezivan s mnogim klubovima, a čak se spominjalo da bi mogao otići i u Kinu. Ipak, na kraju od svega toga nije bilo ništa, a nakon što je počela nova sezona u Bundesligi navijači Dormunda su bili uvjereni da će njihov najbolji fudbaler ostati u klubu i ove sezone.

No, Gabonac je uspio da naljuti fanove njemačkog kluba svojom posljednjom izjavom. Aubameyang je priznao da još uvijek nije odlučio o svojoj budućnosti, te da svakodnevno sebi postavlja pitanje šta treba da uradi do kraja ovog prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Još uvijek razmišljam da li da ostanem ili da idem. Ovo pitanje mi se ponavlja već dugo i još uvijek nemam pravi odgovor. Treba mi malo vremena da razmislim o svemu. Ako želim da napredujem onda je jasno da moram promijeniti klub ovog ljeta. Imam 28 godina i vrijeme je za neki iskorak. Ako odem onda će to biti neki klub u kojem ću redovno igrati", rekao je Aubameyang.

Navijači Borussije Dortmunda "preplavili" su društvene mreže svojim objavama nakon ove izjave njihovog napadača. Svi su "osuli" paljbu po Gaboncu jer su bijesni što razmišlja o odlasku tek na samom kraju prelaznog roka kada Dortmund neće imati dovoljno vremena da pronađe njegovu zamjenu. Čini se da nova transfer saga počinje!

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi