Navijači Real Madrida osramotili ime kluba protiv Barce
Foto: EPA

Na rasnoj osnovi vrijeđali Umtitija

Navijači Real Madrida osramotili ime kluba protiv Barce

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone proteklog vikenda ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju protiv Real Madrida (3:2) u još jednom u nizu spektakularnih El Clasica.

Kataloncima je pobjeda bila neophodna kako bi se nastavili boriti za odbranu titule prvaka, a junak je ponovo bio Messi. Argentinski fudbaler je u posljednjim sekundama postigao gol koji je Barceloni donio pobjedu, a nakon toga je na nezaboravan način proslavio gol.

Ostali saigrači dotrčali su do Messija kako bi mu čestitali, a među njima je bio i Samuel Umtiti. Međutim, veliku mrlju na sve su bacili navijači Real Madrida koji su gađali igrače Barce, a pojedini su na rasnoj osnovi vrijeđali Umtitija. Barcelona je poručila da očekuje žestoku kaznu za ponašanje određenog dijela navijača kraljevskog kluba.

Kraljevi se nisu ponašali baš kraljevski.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi