Navijači Barcelone se raduju kiksu Real Madrida

Kraljevi poraženi na Mestalli

Navijači Barcelone se raduju kiksu Real Madrida

Fudbaleri Valencije pobijedili su večeras na domaćem terenu Real Madrid sa 2:1 u okviru 23. kola španske La Lige.

Valencia je tradicionalno neugodan protivnik za Real Madrid, a danas se to i potvrdilo. Šišmiši su poveli u 4. minuti kada je strijelac pogotka za 1:0 bio Simone Zaza. Tu nije bio kraj mukama Real Madrida jer je Orellana samo četiri minute kasnije postigao novi gol za domaće koji su poveli sa 2:0.

Mogla je Valencia nakon toga do još jednog pogotka, ali nisu iskoristili veoma dobru priliku. Real Madrid se nakon toga uspio malo pribrati te su u 44. minuti prvog dijela preko Cristiana Ronalda postigli gol za smanjenje rezultata. Portugalac je samo minut nakon toga dobro šutirao sa 20-ak metara, ali lopta je otišla samo nekoliko centimetara od gola domaćih. 

Nastavak meča donio je terensku inicjativu Real Madrida koji ipak nije stvarao stopostotne prilike pred golom protivničke ekipe, a Valencia se veoma dobro branila. Na kraju je završilo 2:1 za domaće koji su učinili veliku uslugu prvim pratiocima Reala na tabeli, Barceloni i Sevilli. 

Real je još uvijek prvi na tabeli, ali sada imaju samo bod više od Barce, a i meč manje. Sevilla je na trećem mjestu sa tri boda manje i utakmicom više od Reala, dok je četvrti Atletico Madrid.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi